Cropped landscape
Külföld
Merkel-Orbán találkozó Berlinben?
2018-06-1906:22
Berlinbe hívta tárgyalni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Angela Merkel német kancellár – tudta meg fideszes és kormányzati forrásból a Népszava. A napilap információi szerint Angela Merkel nyitott lenne egy kétoldalú találkozóra, de a látogatás időpontja egyelőre bizonytalan a német koalíciós válság miatt. Ismert, sajtóértesülések szerint a bajor Keresztényszociális Unió vezetője, Horst Seehofer két hét haladékot adott Angela Merkel német kancellárnak a menedékkérők visszafordítása körüli vita európai szintű megoldására, igaz, a párt főtitkára annak ellenére is cáfolta az értesülést, hogy már a brüsszeli Politico is a német koalíció végjátékáról ír. 
A Népszava cikkében azt is megjegyzi, ha létrejön a Merkel-Orbán-találkozó, akkor az komoly elismerés lesz az április 8-án ismét kétharmadot szerzett Orbán-kormánynak, még akkor is, ha a német kancellár feltehetően nem fogja szó nélkül hagyni a CEU ügyét, és a „Stop, Soros!” törvénycsomagot.

Angela Merkel a múlt héten már tett egy gesztust a magyar kormánynak akkor, amikor egy televíziós interjúban kiállt a magyar kerítés mellett, mondván, a határkerítéssel Magyarország az egész Európai Uniót, így Németországot is védi. Magyarország bizonyos értelemben nekünk végzi el a munkát uniós külső határa védelmével – mondta a kancellár az ARD német országos köztelevízióban.

PestiSrácok.hu
A magyar álláspont terjed Európában – egyebek között erről is szó esett Angard című műsorunk múlt heti adásában: 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ