Cropped landscape
Belföld
Németh Zsolt: Új fejezet kezdődhet a magyar-amerikai kapcsolatokban
2018-06-1921:16
Donald Trump amerikai elnök felhívta Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort annak apropóján, hogy az új amerikai nagykövet a héten elfoglalja budapesti állomáshelyét. Erről beszélt az ECHO TV Napi Aktuális című műsorának vendége Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke.
A politikus elmondta, hogy a korábbi nagykövetek (André Goodfriend és Colin Bell) között nagy különbség volt az utóbbi javára, hiszen Bell hivatali ideje alatt sokkal rendezettebbek voltak a magyar-amerikai kapcsolatok. David Cornstein pénteken érkezik Magyarországra és várhatóan hétfőn adja át megbízólevelét a köztársasági elnöknek. Ennek kapcsán Németh Zsolt azt várja, hogy egy új, sokkal bizalmibb kapcsolat épülhet ki Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között. 

A politikus szerint jelenleg érzékelhető, hogy belső politikai vita dúl Donald Trump elnök és az amerikai adminisztráció között.
Németh Zsolt arról is beszélt, hogy Donald Trump amerikai elnök Orbán Viktorral való beszélgetése kapcsán elismerően szólt a Magyarország déli határára felhúzott kerítésről és kiemelte, hogy azonosak az USA és Magyarország hangsúlyai a migráció kérdésében.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ