Cropped landscape
Krónika
Bolgár embercsempész ellen emeltek vádat Makón
2018-06-2613:09
embercsempészet, vádemelés, Makói Járási Ügyészség, Románia, migráns, németország
Embercsempészés miatt vádat emelt a Makói Járási Ügyészség egy bolgár férfi ellen, aki május végén elmenekült az őt a csanádpalotai határátkelőnél tetten érő rendőr elől - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t. 
Serfőző Katalin közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják. 
    
A vádirat szerint a bolgár férfi május 29-én hajnali két óra körül a csanádpalotai határátkelőnél, Románia felől érkezve megállt a gépkocsijával, majd az autó fényszórójával villogó jelzéseket adott le. Erre négy felnőtt és két gyerek - négy iraki és két szír állampolgár - a kocsihoz ment, a csomagjaikat az autóba tették. A határátkelőnél dolgozó útlevélkezelő azonban észrevette a történteket, odament a vádlotthoz, közben egy gyerek és három felnőtt beszállt a kocsiba, majd a sofőr is beült, és nagy sebességgel elhajtott, a másik két határsértő gyalogosan menekült el. 
    
A rendőrök az embercsempészt és a migránsokat még aznap elfogták. A migránsokat törökországi embercsempészek szállították Romániáig, ahonnan a vádlott vitte őket a csanádpalotai határátkelőig, majd onnan Németországba akarta szállítani őket, fejenként 500 dollárért - tudatta az ügyész. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ