Cropped landscape
Krónika
Börtönt kapott a magyar nőt megerőszakoló szír férfi
2018-06-2612:14
börtön, nemi erőszak, Budapest, migráns, Pesti Központi Kerületi Bíróság
Három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon azt a szír férfit, aki tavaly januárban egy budapesti lakásban megerőszakolt egy nőt - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t. 
Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a 41 éves férfi egy Kazinczy utcai szórakozóhelyen ismerte meg a lányt, akivel - a vádlott egy ismerősének IX. kerületi lakásában - szexuális kapcsolatot létesített. A férfi egyre durvábbá vált, ezért a sértett sírva távozni próbált, de a vádlott visszatartotta és megerőszakolta - közölte. A sértettnek végül sikerült kiszabadulnia a lakásból és értesítenie a rendőrséget - tette hozzá. 
    
A közlemény szerint a férfi az eset óta előzetes letartóztatásban van, a bíróság hétfőn szexuális erőszak bűntette miatt három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, és rendelkezett a kiutasításáról is. 
    
Az ügyész a büntetés megemeléséért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. 

Gasz Péter a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az ECHO TV-vel közölte: a bíróság - mivel az ítélet nem jogerős - rendelkezett a vádlott előzetes letartóztatásának a fenntartásáról is. Így a férfi várhatóan a másodfokú eljárás befejezéséig előzetes letartóztatásban marad.
MTI/ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ