Cropped landscape
Krónika
Razzia: Kolostorból börtön – így néz ki a márianosztrai fegyház
2018-06-2619:44
Korábban politikai foglyok, ma már rablók és gyilkosok ülnek a márianosztrai börtönben, az egykori kolostorban, ahol felújított fürdő és jobb agyféltekés rajztanfolyam is várja a börtönéveiket töltőket a rácsok mögött. A Razzia legutóbbi adásában az ECHO TV stábja a börzsönyi falu büntetésvégrehajtási intézetébe látogatott.
A helyiek már régen hozzászoktak ahhoz, hogy a faluban börtön működik. Van, aki kifejezetten örül, hogy az intézmény egy helyi szórakozóhely mellett áll, így visszatartó erőt jelenthet törvénysértések elkövetésével szemben.

Tóth Gábor, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnoka elmondta, hogy a falu gyakorlatilag együtt él a börtönnel, amelyik az egyik legrégibb az országban. Az intézményben nem pusztán büntetésüket töltik az elítéltek, de akit a börtön orvosa munkaképesnek ítél, az dolgozik is. Elsősorban faipari munkákkal foglalkoznak a rabok, de a déli határzár kerítésének is itt készül több eleme.
A munka mellett más hasznos időtöltésre is próbálják rábírni a raboskodókat, rajztanfolyamra és kárpitos-tanfolyamra is.

Teljes adás:
ECHO TV – A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ