Cropped landscape
Krónika
Vádemelési javaslat a soltvadkerti takarékszövetkezet kétmilliárdos ügyében
2018-06-3006:40
NNI, Quaestor, takarékszövetkezet, Soltvadkert, Fővárosi Főügyészség
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslattal fejezte be a soltvadkerti takarékszövetkezettel, valamint a Quaestor cégcsoporttal kapcsolatos nyomozást. A takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forintnyi vagyoni hátrány érte - tette közzé honlapján szombat reggel a rendőrség.
Az NNI hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vagyongazdálkodása miatt - olvasható a police.hu oldalon. 
    
A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között olyan, értékpapír-vásárlására vonatkozó szerződéseket kötött a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel, amelyek valódi célja más volt. Az átutalt pénzekkel a Quaestor cégcsoport működését, illetve a takarékszövetkezet egyik vezetője fiának cégét, a Fantázia-Agrofa Kft.-t finanszírozták. 
    
Az NNI a bizonyítékokat beszerezte, kihallgatta a tanúkat, az átutalások háttéranyagait lefoglalta és igazságügyi szakértő bevonásával igazolta a befektetések fiktív voltát - közölték. 
    
A nyomozás megállapította, hogy a takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forint nagyságú vagyoni hátrány érte. 
    
A takarékszövetkezet két vezetőjét hűtlen kezelés tetteseként, egyikük hozzátartozóját, valamint a Quaestor cégcsoport két vezetőjét bűnsegédjeként vonták felelősségre gyanúsítottként. 
    
A nyomozást az NNI befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ