Cover
Kultúra
Díjat kaptak a legjobb balatoni borok
2018-07-0107:50
Kiválasztották a Balaton környékének legkiválóbb borait. A 16. alkalommal megrendezett balatoni borok versenyére a régió hat borvidékéről – a badacsonyiból, a füred-csopakiból, a Balaton-felvidékiből, a nagysomlóiból, a zalai­ból és a balatonbogláriból – együttesen 160 minta érkezett.
A legkiválóbb nedűket készítő borászok pénteken a balatonfüredi jachtklubban vették át az arany-, az ezüst- és a bronzdíjat. A Garamvári Szőlőbirtok 2017-es sauvignon blanc-ja lett az idei év legjobb fehérbora, az év legkiválóbb vörösbora címet pedig a Bujdosó Szőlőbirtok 2015. évi Ibitubája kapta. A legjobb rozét megillető nagydíjat a Hoffmann Pincészet 2017-es cabernet sauvignon rozéjának ítélte a zsűri. A pezsgők versenyében Garamváriék 2014-es brut nature-ja végzett az első helyen, a legjobb desszertbor címet pedig a Bezerics Borászat késői szüretelésű szőlőből készült 2017. évi cserszegi fűszerese kapta.

A megméretésen minden évben a balatoni borrégiók hegyközségeinek regisztrált tagjai vehetnek részt, további feltétel, hogy a termelőnek legalább kétszáz palackos készlete legyen a nevezett borból.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ