Cropped landscape
Krónika
Embercsempész bűnszervezet ellen emeltek vádat Tatabányán
2018-07-0313:33
embercsempészet, vádemelés, illegális migráció, Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Száznál több migráns Nyugat-Európába juttatásával gyanúsítanak egy iraki és öt magyar férfit, akik ellen a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés gyanújával emelt vádat - közölte a főügyészség kedden az MTI-vel. 
Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a bűnszervezetet egy iraki férfi vezette, 2015 júliusától közel egy évig csempésztek embereket. A társaság vezetője alsóbb szintű irányítónak két magyar férfit szervezett be, majd hozzájuk még három vádlott csatlakozott, illetve a hálózat tagja volt még három ismeretlenül maradt személy is. 
    
A bicskei és a vámosszabadi menekülttáborokból a migránsokat egy budapesti hotelbe irányították, majd innen illegálisan Nyugat-Európába szállították. Az embercsempészetből az iraki férfi hatmillió forintos jövedelemre tett szert, a szervezet két alsóbb szintű irányítója két-, illetve egymillió forintot meghaladó összeggel gazdagodott. 
    
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a szállítások kiinduló pontjának számító hotelben 2017 február elsején tartottak házkutatást, melyen mobiltelefonokat, SIM kártyákat, számítógépeket, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és egy luxusterepjárót foglaltak le. 
    
Az intézkedés során elfogták a bűnszervezet iraki vezetőjét, illetve egy magyar bűntársát, majd később a társaság többi tagját is megtalálták. A csoport utolsó tagját 2018. január 23-án fogták el a Kanári-szigeteken.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ