Cropped landscape
Gazdaság
Koordinációs központot hoz létre Budapesten a Kínai-Kelet-Közép-Európai Bankközi Szövetség
2018-07-0518:46
A hatékony együttműködés érdekében koordinációs központ felállításáról döntöttek a Kínai-Kelet-Közép-Európai Bankközi Szövetség tagjai, a központot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) fogja működtetni Budapesten - tájékoztatta a fejlesztési bank az MTI-t.
A közleményben felidézik: a közép-kelet-európai régió fejlesztési intézményeit tömörítő Kínai-Kelet-Közép-Európai Bankközi Szövetség megalakulásáról szóló együttműködési megállapodást 2017 novemberében írták alá Budapesten. A szervezet célja

a tagok közötti gazdasági-pénzügyi együttműködés erősítése, valamint további üzleti alapú együttműködési lehetőségek kidolgozása volt.
A koordinációs központ létrehozásáról csütörtökön döntöttek a bankközi szövetség Szófiában zajló igazgatósági ülésén. A központ az MFB szervezetén belül jön létre, szakmai feladatait, a szövetség munkájának összefogását a fejlesztési bank látja el. A koordinációs központ a szövetség szervezeti egységeinek munkáját fogja támogatni, illetve helyi ismereteit és kiterjedt régiós együttműködési tapasztalatait felhasználva segítséget nyújt a közös feladatok lebonyolítása és a tagokkal folytatott kommunikáció során.

Célkitűzései közé tartozik a tagországok közötti gazdasági együttműködés elősegítése, a szövetség hatékony működési struktúrájának kialakítása, valamint a Kína és Közép-Kelet-Európa közötti együttműködési lehetőségek feltárása, az üzleti érdekek összehangolása - ismerteti közleményében az MFB.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ