Cropped landscape
Sport
Anglia a harmadik elődöntős
2018-07-0719:22
labdarúgó-világbajnokság, Anglia, Svédország
Története során harmadszor, 28 év után először jutott labdarúgó-világbajnoki elődöntőbe Anglia, miután Maguire és Dele Alli góljaival 2-0-ra legyőzte Svédországot. A másik szombati negyeddöntőben 20 órától a házigazda Oroszország és Horvátország találkozik.
Lenyűgöző támadójátékot nem, egy gólt viszont hozott a szamarai elődöntő első félideje. A piros mezes Anglia Maguire révén szerzett vezetést. Az angol védő Young szöglete után könnyen fejelhetett Forsberg mellől a svéd kapuba.
 
A térfélcsere után szinte azonnal egyenlíthettek volna a háromkoronások, de Berg fejesét bravúrral szedte ki Pickford a kapu bal oldalából. Ezt követően visszavette a játék irányítását az angol válogatott, az 59. percben pedig gólra is váltotta mezőnyfölényét: Lingard beadása után Dele Alli fejelhetett zavartalanul az ötösön belülről. Pár perccel később szépíthetett volna Svédország, de Claesson sem tudott kifogni az angol kapuson. A 72. percben aztán ismét dolga akadt Pickfordnak, de Berg lövését a keresztléc fölé tolta. Több lehetősége azonban már nem akadt a svédeknek, így Anglia 1990 után ismét világbajnoki elődöntőbe jutott.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ