Cropped landscape
Sport
Kiestek a brazilok!
2018-07-0712:08
labdarúgó-világbajnokság, belgium, Brazília
A belgák Fernandinho öngóljával és De Bruyne találatával már a szünetre kétgólos előnnyel mentek, és hiába szépített Renato Augusto, valamint hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet a brazilok, végül 2-1-re Belgium nyert, és bejutott a négy közé.
Casemiro nélkül, de Marcelóval léptek pályára a sárga mezes brazilok, és rögtön a kapujuk elé szegezték a belgákat, Thaigo Silváról például a 8. percben a kapufára perdült a labda. A 13. percben mégis Belgium szerzett vezetést, egy kontra után Chadli szöglete Fernandinho válláról pattant a brazil kapuba. Hiába nyomott Brazília, újabb kontra, újabb gól, a 31. percben Lukakut csak gólpassz közben tudták lebirkózni, és De Bruyne kilőtte a jobb alsó sarkot.
 
A brazilok nem adták fel, különösen a szünet után dolgoztak ki rengeteg helyzetet, volt tizenegyesgyanús esetük is, Renato Augusto fejesével pedig a 76. percben szorosabbá is tették az állást, de Courtois szenzációsan védett, a belgák egy emberként védekeztek, és megérdemelten ejtették ki a torna talán legnagyobb esélyesét.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ