Cropped landscape
Sport
Svéd-angol az elődöntőért
2018-07-0712:14
labdarúgó-világbajnokság, Svédország, Anglia, oroszország, Horvátország
Szombaton is két negyeddöntőt rendeznek a világbajnokságon. A házigazda Oroszország 20 órától a horvátokkal, Svédország pedig 16 órától Angliával találkozik majd. A svédek az angolokat is meglepnék, de tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk. 
Tavaly novemberben még úgy tűnt, az olaszokat pótselejtezőn kiejtő svédek nem sok vizet zavarnak majd az idei labdarúgó-világbajnokságon, ám Janne Andersson együttese rácáfolt az őket leíró szurkolókra. Mexikót, Németországot és Dél-Koreát megelőzve első helyen zárta a csoportját, majd 1-0-val búcsúztatta Svájcot a nyolcaddöntőben. A skandinávok szövetségi kapitánya rendkívül nehéz mérkőzésre számít az angolok ellen.
 
"Aki le szeretné győzni Angliát, annak sok tényezővel kell számolnia. Védekezésben nem hibázhatunk, magabiztosan kell birtokolnunk a labdát, a támadásra pedig kész tervünk van, amit igyekszünk majd minél pontosabban végrehajtani"
- mondta a svédek mestere.
 
Az angolok ezzel ellentétben csak másodikok lettek a G-csoportban, majd - történetük során először - tizenegyespárbajt nyertek a világbajnokságon a Kolumbia elleni nyolcaddöntőben.
 
„Egy ilyen győztes csatából rengeteg erőt lehet meríteni. Fantasztikus érzés volt, amit újra át szeretnénk élni, ezért éhesek vagyunk a sikerre”
- mondta a góllövőlistát hat találattal vezető Harry Kane.
 
A Svédország-Anglia találkozót 16 órától játsszák a Szamara Arénában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ