Cropped landscape
Belföld
„Szanyi Tibor hazaárulást követett el”
2018-07-0807:35
Az MSZP és a DK európai parlamenti képviselője szerint sem jelent valós veszélyt a migráció. Szanyi Tibor szerint a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés ráadásul „puhán” fogalmaz Magyarországgal szemben. A Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője erre úgy reagált, az MSZP-s politikus hazaárulást követett el.

A Judit Sargentini által jegyzett, sokak által „Soros-jelentésként” emlegetett Magyarországot elmarasztaló jelentés, „puhán” fogalmaz. – jelentette ki Szanyi Tibor Echo-Mérleg című műsorunkban. Az európai parlamenti képviselő szombati sajtótájékoztatóján rákérdeztünk arra, mit is ért ezalatt pontosan. 

A vizsgálatra kérte fel, a parlament a tanácsot, az én véleményem szerint ennél sokkal markánsabb álláspontra is helyezkedhetett volna a parlament. Egy ilyen jelentés mindig kompromisszumokkal terhelt, ezért van ez így
– nyilatkozta az EP-képviselő. 
 
Hollik István a Fidesz-KDNP pártszövetség szóvivője szerint Szanyi Tibor ezzel a kijelentésével hazaárulást követett el. 

A Sargentini jelentésről teljesen egyértelműen kijelenthető az, hogy jogi köntösbe burkolt politikai állásfoglalás, amely hemzseg a tárgyi tévedésektől és alapvetően politikai vádakat fogalmaz meg Magyarországgal szemben. Ha Szanyi Tibor szerint még ez a jelentés is túl puha, azt gondolom, ez nyugodtan tekinthető egy újabb hazaárulásnak
– jelentette ki a kormánypárti képviselő. 
 
Szanyi Tibor a migráció kapcsán arról is beszélt szombaton, hogy a magyar miniszterelnök nemlétező problémákat kezel. 

Ha Szanyi Tibor tagadja a valóságot, akkor nem Európában él
– reagált az elhangzottakra Hollik István. 

Azt pedig Szanyi Tibor józanságának hiányával tudom csak indokolni, hogy miért mondja azt, nincsen migrációs válság akkor, amikor egyébként Görögország megtelt migránsokkal, akkor amikor nemzetközi konfliktusok alakulnak ki, hogy a migránsokat illegális módon szállító Soros-hajók hova kössenek ki, akkor amikor Németországban a CDU/CSU között rendkívül éles konfliktusok vannak abban, hogy hogyan kezeljék a migrációs válságot
– hívta fel rá a figyelmet. 
 
Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője is arról beszélt szombaton, hogy a magyar kormány politikai haszonszerzés céljából csinál ügyet a bevándorlás kérdéséből. 
 
Niedermüller Péter szavaira a Fidesz közleményben reagált. Ebben azt írták: 
a Gyurcsány-párt európai parlamenti képviselője pontosan mutatja, hogy mi között kell dönteni majd az európai parlamenti választáson. Az olyan politika között, ami megvédi vagy ami bevándorlókontinsenssé teszi Európát. A Fidesz szerint Niedermüller Pétert Soros megbízható szövetségeként tartják számon az Európai Parlamentben.
 ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó
 
 Echo-Mérleg című műsorunk következő adásában beszélgetést láthatnak Szanyi Tibor EP-képviselővel. Vasárnap 18-05-től

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ