Cropped landscape
Sport
Kedden már a döntő a tét
2018-07-0915:46
labdarúgó-világbajnokság
Már a világbajnokság előtt is az esélyesek között emlegetett fiatal francia csapat győzelemre készül a kedd esti elődöntőben. Mindkét csapat remek támadókkal rendelkezik, Olivier Giroud mégis a védelmek fontosságát emelte ki.
Utoljára a 2006-os világbajnokságon játszhatott döntőt Franciaország. Akkor a berlini fináléban büntetőkkel szenvedtek vereséget az olaszoktól. Most újra a döntő kapujában vannak a franciák, az egyeneskieséses szakaszban már két dél-amerikai csapatot is búcsúztattak, Argentínát 4-3-ra, Uruguayt 2-0-ra verték. A két gólerős csapat összecsapásán fontos lehet a védelmek szerepe, ezt emelte ki Olivier Giroud is.
 
„Újra egy nagyon jól védekező csapat ellen játszunk, de megvan bennünk, csatárokban a kellő tapasztalat, hogy feltörjük a belga védőfalat. Bármilyen felállásban is játszanak, fogunk tudni alkalmazkodni” 
- mondta a franciák csatára.
 
Az egyik legfiatalabb kerettel rendelkező galloknál a 31 évesen rangidősnek számító Giroud, a 19 évesen már az idei Vb-n is gólt szerző Mbappevel és Antoine Griezmann-nal rohamozhatja a brazilok elleni negyeddöntőn ihletett formában védő Courtois kapuját.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ