Cropped landscape
Gazdaság
Paks II. esetében nincs helye politikai játszmáknak
2018-07-0920:15
Műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül épül meg Paks II. Ezt ígéri a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte, a kétharmados választási győzelemnek köszönhetően a beruházásnak megvan a politikai támogatottsága, ugyanakkor leszögezte, hogy Paks nem lehet a politika terepe, hanem egy szakmai kérdésről van szó és törekedni kell arra, hogy szakmai kérdésként legyen kezelve. Paks egykori polgármestere rámutatott: Folyamatosan nő Magyarország villamosenergia igénye, a szükségletek kielégítése indokolttá teszi a paksi bővítést.
Süli János arra a felvetésre, hogy az antinukleáris szervezetek azt hangoztatják, erőművek már nem is nagyon épülnek rámutatott, jelenleg 58 erőmű épül a világban ebből 48 pedig olyan, mint a paksi, vagyis nyomottvizes erőmű.

Mint ismert, az ellenzék politikai témává tette a paksi beruházás kérdését, ugyanakkor Süli János közlése szerint a helyiek, a környékbeliek kiálltak a projekt mellett, ezt pedig ékesen bizonyítja az, hogy a választási kampányban 58 százalékos támogatottságot kapott. Hozzátette: a helyiek is kiálltak amellett, hogy a környék fejlődésének egyik húzóágazata a paksi erőmű bővítése. 
 
Az esetleges nukleáris veszélyt firtató kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: a nukleáris biztonsági szabályzat szerint az új blokkoknak a legnagyobb üzemzavar esetén sem következhet be semmilyen környezetet érintő hatása. 
 
A teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ