Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: A „nyócker” és Józsefváros között dőlt el a választás
2018-07-0921:53
bayer zsolt, bencsik andrás, huth gergely, szentesi zöldi lászló, sajtóklub, józsefváros, Fidesz-KDNP, győzelem
A reménytelen helyzetből ,a „nyóckerből” Kocsis Máté újra Józsefvárost csinált - mondta az ECHO TV Sajtóklub című műsorában Huth Gergely. Hozzátette, ezért nem is meglepő, hogy kétharmados Fidesz győzelem született az időközi választáson. Bencsik András az ellenzékről úgy vélekedett, hogy, ami van, az inkább ne lenne. Annyira színvonaltalan, hogy nem lehet miért rájuk szavazni.
Szentesi Zöldi László foglalja el a júniusban elhunyt Lovas István helyét a Sajtóklub című műsorban. Mint mondta, nagyon megtisztelő a felkérés, azonban felvetődtek benne lelkiismereti kérdések elfogadja-e. Úgy gondolja Lovas halálával egy műsor véget ért. 
 
Pista helyét betölteni nem tudom, de ebben az új műsorban szívesen részt veszek 
 - köszönte meg ezzel a lehetőséget Szentesi Zöldi László. 

Vasárnap időközi választásokat tartottak, Józsefvárosban polgármestert a belváros V. kerületében önkormányzati képviselőt választottak. A baloldali média meglehetősen nagy dobra verte a választást. Az Index címoldalán szerepelt vasárnap reggel: Fontos választáson derül ki, hogy áll most a Fidesz és az ellenzék.
 
Estére kiderült, 

mind Józsefvárosban, mind az V. kerületben kétharmados Fidesz győzelem született
- vezette fel a témát Bayer Zsolt. 

Huth Gergely szerint, választani lehetett a Demszky vagy a Fidesz- korszak között. 
Aki járt Józsefvárosban 10 évvel ezelőtt és jár most, tudja, hogy ebből a reménytelen helyzetből ,a „nyóckerből” Kocsis Máté újra Józsefvárost csinált
- hangsúlyozta a PestiSrácok.hu főszerkesztője.
Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa műszaki példával élt, még pedig a sorozatgyártással. Valamiből legyártanak egyet próbaként és ha jól sikerül, akkor beindul a sorozatgyártás. Az ellenzék viszont eddig egyetlen egy darabot gyártott, Márki-Zay Pétert.

Igazából nem tudom mit fog csinálni egyedül Hódmezővásárhelyen, mert ez a széria megakadt. Amikor hajszálpontosan beigazolódott Józsefvárosban a Fidesz kétharmada, a kísérlet elvetélt. A Márki-Zay féle álfüggetlen, álcivil típus nem megy
- tette hozzá.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője próbálta megfejteni a választás győzelmének okait. Valószínűleg az történt, hogy a centrális erőtér az ellenzék összeomlásának következtében tovább növekedett. Hiszen a polgármester választáson 63 százalékos, az egyéni képviselő választáson 67 százalékos győzelem született - magyarázta. Az ellenzékről azt mondta továbbá: ami van, az inkább ne lenne. 
A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ