Cropped landscape
Belföld
A Magyar Idők cáfolja a liberális sajtó híreszteléseit
2018-07-1010:09
Az interneten terjedő híresztelésekkel, különböző összeesküvés-elméletekkel ellentétben a Magyar Idők Online nem törölt cikkeket, a szerkesztőség visszautasítja a minden alapot nélkülöző spekulációkat. A lap szerverének átmeneti technikai leállása ugyanis a liberális média és a DK szerint azt bizonyítja, hogy a Fidesz külföldi magán-titkosszolgálatokkal figyeltethet meg civileket.
Július 6-án éjjel üzemzavar volt a Magyar Idők Online szerverein, amiatt internetes felület mintegy 20 percre elérhetetlenné vált, a technikai hiba miatt a szerkesztőség elnézést kért az olvasóitól.
 
A probléma kapcsán a régebbi írások egy részét vissza kellett állítani a megelőző mentéseknek megfelelően. Az archivált cikkek közül a 2018. március 18. és április 8. közötti megjelent tartalmak átmenetileg nem voltak elérhetők.
 
Ez azonban elegendő volt ahhoz, hogy hazugságok jelenhessenek meg a liberális sajtóban a lap. Ennek alapját egy szombati Politico-cikk adta. Ebben arról írnak, hogy az izraeli Black Cube hírszerző cég is érintett lehetett azon hangfelvételek nyilvánosságra kerülésében, amelyek bizonyították, hogy hazánkat a Soros György által pénzelt szervezetek nemzetközi hálózatba szerveződve akarják eltántorítani a bevándorlást ellenző politikától.
 
A hangfelvételek közlésével sikerült feltárni a hálózat jellemzőit, egyes vezetőinek, tagjainak valódi arcát és valódi tevékenységét, szándékaikat, amelyeket megpróbálnak titokban tartani. Soros pénzügyi alapjának korábbi vezetője egy, a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott hangfelvételen például arról beszélt, hogy a spekuláns üzletember politikai véleményének és akaratának érvényre juttatását szolgálják az általa pénzelt alapítványok, amelyek összefüggő, együttműködő hálózatot alkotva politikai tevékenységet végeznek, szembemenve a szabad választásokon megválasztott kormányokkal. De ahogy azt az egyik álcivil szervezet vezetője mondta, végeredményben ez is csak a pénzről szól.
 
A lap birtokába jutott másik hangfelvételen Tracie Ahern, a Soros Fund Management, azaz Soros amerikai hedge fundjának, pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője arról beszél: Soros a Nyílt Társadalom Alapítványt (Open Society Foun­dations) eszközként használja politikai véleménye érvényre juttatására az Egyesült Államokban és Európában is.
 
A Politico tudni véli, hogy a munkatársait főleg az izraeli hírszerző szolgálatokból toborzó Black Cube volt az a cég, amely az áprilisi magyar parlamenti választás előtt több, Soros által is támogatott szervezetet is megkeresett, és tárgyalásaikat rögzítette. Ezt a cég névtelenségbe burkolózó munkatársának véleményére alapozva tették közzé szombaton. A cikk szerzője, Bayer Lili Twitter-bejegyzése szerint csak másnap vette észre, hogy a Magyar Idők Online-ról „eltűnt” minden, a témában érintett tartalom.
 
A Soros-blogként ismert 444.hu ebből azt a következtetést vonta le, hogy a Black Cube lelepleződése és a Magyar Idők cikkeinek eltávolítása között összefüggés lehet. A liberális sajtóban megjelentekre a DK reagált hétfőn, közleményük szerint az, hogy „feltűnő hirtelenséggel” tűntek el Bayer Zsoltnak az üggyel kapcsolatban megjelent leleplező írásai, egyfajta beismerő vallomásnak tekinthető, és azt bizonyítja, hogy a Fidesz külföldi magán-titkosszolgálatokkal figyeltethet meg magyar civileket.

A lap közleménye után a hamis hírt leadó orgánumok nem kértek elnézést.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ