Cropped landscape
Belföld
Aggodalom a szocialisták soraiban
2018-07-1008:02
A Soros-szervezetektől és Had­há­zytól kölcsönvett népszavazási kezdeményezésektől várják a csodát a szocialisták. A hét végi időközi választások eredményei nyomán azonban a pártvezetés lelkesedése teljesen lefagyott – értesült a Magyar Hírlap.
Megdöbbenést, sőt riadalmat váltott ki az MSZP-ben a vasárnapi józsefvárosi és a belvárosi időközi választás eredménye, ahogyan egy név nélkül nyilatkozó forrás fogalmazott, „rommá vertek bennünket”. A Magyar Hírlap forrása azt mondta, Józsefvárosban a szegények, illetve a roma választópolgárok körében tarolt a fideszes polgármesterjelölt, a szegények, az elesettek felkarolásának szociáldemokrata programja egyelőre maga a csőd a szocialistáknál, így lett kétharmada Sára Botondnak – érvelt az informátor.

Szóvá tette azt is, hogy Szanyi Tibor és Ujhelyi István vetélkedése a listavezetői posztért az európai parlamenti választás kapcsán többet árt a pártnak, mint amennyit a konyhára hoz.

A lap egy másik szocialista forrása megemlítette, az MSZP új kezdeményezése, miszerint a magyar fia­taloknak – az unió ingyenes InterRail programjához hasonló módon – legyen lehetősége Magyarországot megismerni, kapjanak ingyenes utazási lehetőséget, szintén nem sorolható a baloldali értékekhez történő visszatérés szociáldemokrata reneszánszának.

A vidék újbóli felfedezése is döcögősen halad: az MSZP honlapján a vidék címszó alatt a második hír még mindig az, hogy „Kishantos Botka mögött” áll. A dátuma 2017 augusztusa. A társadalom megszólítását illetően a szocialisták két népszavazási kezdeményezéssel rukkoltak elő, úgymond a közpénzek védelmében. Ám ezek sem eredeti javaslatok, mivel az egyik az LMP-ből távozó, a szocialistáknak is kosarat adó Hadházy Ákos ötletének felkarolása, a másik részben fából vaskarika, részben pedig a Soros-szervezetektől származik. Hadházy azért mozgósítaná a Soros-szervezeteket, illetve az ellenzéki pártokat, hogy az Or­szággyűlés kötelezze a kormányt, csatlakozzon az európai ügyészséghez, míg a másik kezdeményezés azt célozza, hogy nézettség, illetve olvasottság alapján használják fel a kormányzati kommunikációs forrásokat. Ez utóbbiról még szocia­lista körökben is úgy vélekednek, hogy mérhetőség hiányában szinte megvalósíthatatlan ötlet, az európai ügyészséghez történő csatlakozás gondolata pedig mintha elhalkult volna azóta, amióta kiderült, hogy Göncz Kinga, a Gyurcsány-kormány külügyminiszterének alapítványa ügyében tett súlyos megállapításokat az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ