Cover
Gazdaság
Lentner Csaba: Most fog kiteljesedni a gazdasági pályánk
2018-07-1021:08
Magyarországon az államadósság GDP arányos mértéke 15 százalékkal csökkent, míg más országokban 64 százalékkal emelkedett - hívta fel a figyelmet a kiugró teljesítményre Lentner Csaba közgazdász. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt arról, hogyan fogja növelni versenyképességét Magyarország az elkövetkezendő években. 
A magyar gazdaság nyolc évvel a 2010-es kormányváltást követően túl van egy sikeres konszolidációs folyamaton. Az államadósság GDP arányos mértéke 15 százalékkal csökkent, miközben a többi feltörekvő, fejlődő ország körében van olyan, ahol 64 százalékkal növekedett az adósság - magyarázta a közgazdász.

Hozzátette: 
ezzel egyidejűleg Magyarországon egy gazdasági növekedést és egy nagyon dinamikus bérnövekedést sikerült elérni. A gazdasági pálya ami mögöttünk van, további fejlesztésre szorul.  2018-tól a gazdaság finomhangolása következik
Úgy gondolom a 2010 óta megnyitott gazdasági pályának most lesz az igazi kiteljesedése, hiszen ha sikerül a versenyképességet megragadnunk, akkor kitörünk abból az elvi lehetőségből, hogy beszoruljunk a közepes versenyképességnek, fejlettségnek a csapdájába - emelte ki.

Lentner Csaba elmondta Magyarországon az egy főre jutó GDP 26 ezer dollár, a versenyképességi fordulat azt célozza meg, hogy 2030-ra ez 46 ezer dollár legyen.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ