Cropped landscape
Belföld
Nagy Anikó: Nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása
2018-07-1021:19
Nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása de a cél, hogy külön válasszák a magán- és az állami egészségügyi biztosítási rendszert, valamint az állami ellátás területét. A többi közt erről is beszélt Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. 
Jelenleg nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása, de a cél, hogy külön válasszák a magán- és az állami egészségügyi biztosítási rendszert, valamint az állami ellátás területét. Emellett pedig vizsgálják, hogyan tudnának az állami biztosításban még jobb és minőségibb szolgáltatást nyújtani a lakosság számára – mondta Nagy Anikó. 
Nagy Anikó cáfolta, hogy vita lenne közte és Varga Mihály pénzügyminiszter közt a kancellári rendszer bevezetését illetően. Jelezte, amit ő szeretne az egy olyan megerősített gazdálkodás és szabályozottság, melyben a gyógyítás szabadsága az orvos kezében marad.  
Az egészségügyért felelős államtitkár arra kérdésre, mi az oka, hogy mostantól a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel a Dél-budai Centrum megvalósításáért, a következőt mondta: a beruházás komplexitása miatt volt rá szükség. Ugyanakkor a tárca továbbra is véleményezni fogja szakmailag a szuperkórház programot - tette hozzá.
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ