Cropped landscape
Krónika
Razzia: Szuperhősök 120 másodperc alatt
2018-07-1021:11
A hétköznapi hősök azok, akik oda sietnek segíteni, ahonnan más menekül. Különleges engedélyt kapott a Razzia stábja, akik így egy hónapra csatlakozhattak a KMSZ-hez. Az adásból kiderült, hogyan mentik a sérülteket egy frontális ütközést követően, illetve az is, hogy a tűzoltóknak mindössze 120 másodpercük van arra, hogy a riasztás után elhagyják a laktanyát. 
A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, olyan elit tűzoltókból áll, akiknek nagy tűzoltási tapasztalata van és az egyes tűzeseteknél, műszaki mentéseknél az ő szaktudásukra szükség lehet. Ők bármikor átvehetik a beavatkozás irányítását, amikor extra tapasztalatra van szükség – ismertette a KMSZ munkáját, Kolozsi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese.
 
Magyarország összes megyéjében van KMSZ csoport a fővárosiakat Budapest egész területére riaszthatják. A Razzia adásában az is kiderült, hogyan zajlik egy frontális ütközés után a sérültek mentése. A mentők és tűzoltók összhangja munka közben megkérdőjelezhetetlen. 
 
Budapesten tizennégy hivatásos tűzoltóparancsnokság és négy katasztrófavédelmi őrs működik. A tizennyolc fővárosi tűzoltóságon egy szolgálatban összesen 285 tűzoltó van készenlétben és közel 80 tűzoltójármű riasztható. A tűzoltók folyamatosan tréningeznek, gyakorolnak, tanulnak és számot adnak felkészültségükről. A riasztást követően 120 másodpercen belül indulniuk kell a laktanyából. 

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ