Cropped landscape
Belföld
Válságtanácskozásig jutott az LMP…
2018-07-1011:50
Vasárnap küldhettek körbe meghívót zárt elnökségi ülésre az LMP-ben. Az indoklás szerint válságtanácskozást tartanak az elmúlt napok történései és ellenük indult médiahadjárat okán. A megbeszélésnek az is apropót ad, hogy drasztikus mértékben zuhant Szél Bernadett pártjának támogatottsága – írja a Nyugatifény.hu. 
Az LMP elképesztő lejtmenetben van a választások óta, szinte naponta jönnek újabb botrányok az egyre inkább Ungár Péter személyes játszótereként funkcionáló párt irányából
– fogalmaz a baloldalhoz köthető portál.
 
A témával az Index is foglalkozott, akik megkeresésére az LMP sajtóosztálya megerősítette, hogy tartanak zárt ülést hétfőn délután, ahol az utóbbi időben tapasztalt kiszivárogtatások is napirenden lesznek. Azt gyanítják, hogy lejáratókampány indult ellenük.
 
Az LMP-ben egyree mélyebbek a konfliktusok és a megjelent információk ezeket további politikusok elleni belső vizsgálatokkal, szankciókkal próbálják megoldani.
 
Hadházy Ákos volt az első aki ellen belső vizsgálat indult rögtön a választások után. Neki azt rótták fel, hogy úgy jelent meg ellenzéki találkozókon és folytatott tárgyalásokat, hogy arra nem volt jogosítványa. A 24.hu-nak adott interjúban azt is elárulta, hogy Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek.
 
Azok ellen, akik visszaléptek a fenyegetések hatására, szintén belső etikai vizsgálat indult. Így például Kassai Dániel ellen, akinek a visszalépésével Kunhalmi Ágnes éppen be tudta húzni a 15-ös választókerületet, így legalább az a mandátum nem került a Fidesz kezére – emlékeztet a Nyugatifény.
 
Április közepén odáig fajult a párt két politikusának, Sallai Róbert Benedeknek és Hadházy Ákosnak a konfliktusa, hogy az máig tisztázatlan verekedéshez, vagy balesethez vezetett. Később az LMP fegyelmi bizottsága súlyos büntetésben részesítette Hadházyt, amiért össze akart fogni a kormányváltás érdekében az ellenzéki pártokkal. A büntetés értelmében az LMP volt társelnöke két évig semmilyen tisztségért nem indulhatott volna a pártban. Hadházy viszont úgy döntött, inkább kilép a pártból.
Ugyanígy tett Róna Péter közgazdász, az LMP programírója is.
 
Rónát az LMP egészségügyi szakpolitikusa követte. Ábrahám Júlia azzal indokolta a döntését, hogy vállalhatatlan számára a továbbiakban az LMP. A legfrissebb hírek szerint Schmuck Erzsébet ellen pedig azért indulhat belső eljárás a pártjában, mert a kampány idején is többször is találkozott Schmitt Máriával, aki Ungár Péter édesanyja.
 
És ha már Ungárnál tartunk…
 
A mai napig nem tisztázott, lesz-e következménye Ungár azon kijelentésének, amelyről egy videófelvétel is bejárta a médiát. A videón az látható és hallható, hogy Ungár Péter kijelenti, azért írta Ron Werber kampánytanácsadóval a szerződést úgy, hogy arra nem volt jogosultsága, mert azt akarta elérni, hogy a megállapodás később ne legyen kötelező érvényű a pártra nézve.
 
Ron Werber egyébként elmaradt tízmilliós munkadíja miatt perelheti is Szél pártját.

PestiSrácok.hu
Az LMP is téma lesz kedden 21.05-től Keménymag című műsorunkban. Íme, az elhíresült felvétel Ungár Péter szavairól

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ