Cropped landscape
Sport
Horvátország először, Anglia másodszor
2018-07-1115:41
Horvátország, Anglia
Számít a rengeteg angol szurkoló támogatására Gareth Southgate. Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó hangulatban van a csapata a Horvátország elleni vb-elődöntő előtt. A horvátok kapitánya szerint ugyanakkor eddig alulértékelték válogatottját. 
Ami az 1998-as „aranygenerációnak” álom maradt, azt Modricék most valóra váltanák. Horvátország története során először jutna világbajnoki döntőbe. A torna kezdete előtt talán csak maguk a játékosok hitték, hogy ez sikerülhet.
 
„Ez a generáció hosszú ideig alul volt értékelve a kevésbé jó eredmények miatt. De most itt a világbajnokságon megmutatták, hogy mire képesek. Nagyon közel kerültek ahhoz, hogy megismételjék, vagy túl is szárnyalják, amit az 1998-as csapat elért” 
- mondta a horvátok szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic.
 
A másik oldal szintén sikerre éhes. A keret tele van fiatalokkal és 1966 után ismét elérhető közelségbe került a világbajnoki cím. Éppen ezért a fanatikus angol szurkolók óriási támogatást nyújtanak az együttesnek.
 
„A futball hazatér. Közel 20 éve nem hallottam ezt a dalt. Nagyon jó érzés ismét boldognak látni a szurkolóinkat, és érezzük a támogatást” 
- mondta Gareth Southgate, az angol csapat szövetségi kapitánya.
 
Az elődöntőt ma 20 órakor rendezik Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban, ahol a hangulatra biztosan nem lesz panasz.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ