Cropped landscape
Sport
Nemzetközi világakadémia Magyarországon
2018-07-1118:19
kézilabdaközpont, Balatonboglár
A világ első nemzetközi képzési és kutatási kézilabdaközpontja lesz Balatonbogláron. Az egyedülálló három oldalú megállapodást a Testnevelési Egyetemen kötötték meg a létrehozók. 
Ünnepélyesen aláírták a balatonboglári nemzetközi képzési és kutatási kézilabdaközpont létrehozására vonatkozó megállapodást. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia kiváló sporttudományos és szakmai hátterét használja fel egy nemzetközi világakadémia létrehozásához. A projektnek három fő ága van.
 
„Tudományos munka, kutatómunka, a TE-nek az integrált laboratóriumi rendszerével az egész sportági spektrumot tudjuk kutatni. Még egyszer mondom, sportszakember-, edzőképzés és szakanyag készítés. Ez a három nagy feladat"
- nyilatkozta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora az Echo TV-nek.
 
Az IHF az első olyan nemzetközi szövetség, amely felkérte a Testnevelési Egyetemet, hogy olyan tananyagokat készítsen, amely az egész világ kézilabdázását szolgálja. A szakmai együttműködésből pedig nemcsak a sportág nemzetközi bázisa, hanem a magyar kézilabda utánpótlása is részesülhet.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ