Cropped landscape
Belföld
Plusz-mínusz: Egyre több ország az orbáni úton?
2018-07-1107:01
Megmosolyogta Horn Gábor, a Republikon Intézet Kuratóriumának elnökének Plusz-Mínusz című műsorunkban Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzőjének azon kijelentését, miszerint „Lehet olyan hangokat hallani, hogy Európa új vezetője Orbán Viktor”.  Az SZDSZ egykori politikusa szerint a kormányfő azt jól érzi, hogy a befelé forduló populizmusnak van Európában kereslete. Zárug Péter Farkas politológus kiállt amellett, hogy a magyar kormány politikájának köszönhetően 2015-höz képest 13-14 európai állam állt az orbáni politika mellé.

Lényegében jelenleg nincs migrációs probléma, minimálisra csökkent. Nem szűnt meg a veszély, de maga a tényleges menekültözön jelenleg kezelve van, de nem a magyar határkerítés miatt, mert a kerítés egy 110 kilométeres darab és az Európai Unió határa pedig több ezer kilométer, azt meg lehetne kerülni, ha jönne valaki
– jelentette ki Horn Gábor. Zárug Péter Farkas a határvédelemmel kapcsolatban alapvető kérdésnek nevezte azt, hogy Orbán Viktor „beleállt” a kerítésügybe. A politológus szerint a magyar kormányfőnek nagyon komoly köze van, ahhoz, hogy a migráció kezelésének ügyében több európai ország is felébredt. 
Belátták ezek az államok, hogy nincs mit csinálni, ki kell mondani a valóságot – tette hozzá Zárug Péter Farkas. Vele ellentétben Horn Gábor úgy vélekedett, ehhez a belátáshoz semmi köze sincs Orbán Viktornak. A teljes vita:
ECHO TV - A nemzet hangja - Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ