Cover
Külföld
Van Damme vélhetően örökre elvágta magát a liberálisoknál
2018-07-1111:46
Jean-Claude Van Damme, a nyolcvanas, kilencvenes évek akciósztárja egy tévéműsorban "vitázott" a francia egyenlőségügyi államtitkárral, s feltette a kérdést: ha mindenkiből homoszexuális lesz, hogyan születnek majd a gyerekek? – írja a 888.hu.
A belga akciósztár még június végén volt vendége az egyik francia közéleti talkshow-nak, ahol vitába keveredett Marlene Schiappával, az egyenjogúságért felelős államtitkárral
 
Az adásban épp a homoszexuálisok házassága volt a téma, és ennek a fontosságát ecsetelte a politikus, amikor megszólalt az akciósztár. Jean-Claude Van Damme elmondta, hogy ő bizony a tradicionális családmodellben hisz: a nő neveljen gyerekeket, a férfi meg teremtse meg a család anyagi hátterét. Ez azonban nagyon nem tetszett az államtitkárnak, és egy komoly csörte kezdődött a két fél között. 
 
Marlene Schiappa rákérdezett, hogy mi lenne ha, két nő és két férfi lenne egy házasságban.
Két férfi egy házasságban? A férfiak házasságot kötnek, a nők is ugyanezt, és még a kutyák is. Mindenki házasságot köt, aztán mindenki beadja a válókeresetet
– válaszolt Van Damme. 
 
"Sajnálom, de ez egyáltalán nem vicces!" – reagált az államtitkár, majd így folytatta: ma van a Pride napja, amikor az emberek az utcán védik meg a jogaikat. Sokkolónak tartom ezt a választ, mivel sok olyan ember van, akiket támadások és inzultusok érnek amiatt, mert homoszexuálisok. Támogatnunk kellene őket, nem pedig gúnyolódni rajtuk és kutyáknak nevezni őket." 
 
Mire Van Damme közölte: "Nekem is vannak meleg barátaim. Ha össze akarnak házasodni, az számomra teljesen rendben van."
De kérdés, hogyha minden fiú fiúval kezd házasodni, és minden lány lánnyal, akkor hogyan lesznek gyerekeink?"
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ