Cropped landscape
Sport
Balszerencsés pontvesztés
2018-07-1222:27
A világbajnokság árnyékában az európai kupák selejtezői is elkezdődtek. Az Újpest 3-1-re kikapott Azerbajdzsánban, a Neftci otthonában, a Ferencváros pedig kevéssel a lefújás előtt még vezetett, de végül döntetlent játszott a Maccabi Tel-Avivval. 
A fehér mezes Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést. A 7. percben Varga beadása után a Maccabi játékosa, Saborit csúsztatott nem sokkal saját kapuja mellé. A fordulás után is a Fradié volt az első lehetőség. Lanzafame fejesét védte Rajkovic. A túloldalon Rikan villant. 15 méterről leadott lövése centikkel kerülte el Dibusz kapuját. A 61. percben aztán megszerezte a vezetést a magyar csapat. Szpirovszki lőtt a kapu bal oldalába egy szabadrúgás után lecsorgó labdát. A 91. percben aztán jött a hidegzuhany. Atar lövése után Blazic hátán pattant meg a labda, amely így becsapva Dibuszt a bal alsó sarokban kötött ki.
 
„Azt gondolom, hogy arra mindenképp lehet építeni, ahogy játszottunk, és amilyen lelkesedéssel és amilyen koncentrációval tudtunk az egész mérkőzés folyamán a pályán lenni. Azt gondolom, hogy jó úton jár a csapat, ez egy nagyon jó kezdés volt. Szerintem mindenki láthatta azt, hogy hogy erősödtünk a nyáron. Úgyhogy én bízom benne, hogy sikeresek tudunk lenni majd a visszavágón, illetve majd a bajnokságban is” 
- értékelt riporterünknek Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.
 
Az 1-1-es döntetlen után a visszavágót jövő hét csütörtökön rendezik Netánjában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ