Cover
Belföld
Harapófogóba került az LMP
2018-07-1206:58
LMP, dk, Baloldal, ellenzék
Az LMP a baloldalt és sajtóját okolja azért, hogy a választás óta szinte csak botrányaikról hallani. Bár erről a párt maga is gondoskodik, tény, hogy Gyurcsány Ferencék kíméletlenül támadják őket, mondván: miattuk lett újabb kétharmad.
Újabb belháború kezd kibontakozni a megcsontosodott baloldalon, ahol most nem a DK és az MSZP birkózik egymással, hanem a szétesés jeleit mutató LMP került célkeresztbe. „Az országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik, Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, ez a vonal erősödött meg Tóth Bertalan MSZP-elnökké választásával. Sőt ezt követően a még megmaradt ballib média is totális háborút indított a zöldpárt ellen” – írja az LMP blogja, a Reflektor. A portálon visszautasítják, hogy az LMP miatt lett volna újabb kétharmada a Fidesznek, sőt szerintük ennek oka éppen az, hogy „az MSZP–DK duó” mintegy 300 ezer szavazóját veszítette el.

Az LMP és a kormánypártok összejátszásának nincs alapja, és lehet jönni bármivel, egy diszkrét „anyád” válasszal tudnék csak reagálni az ilyen felvetésekre – ezt már Sallai Róbert Benedek írta közösségi oldalán, akit kizártak a pártból, mert fizikai inzultusba keveredett az árulókat emlegető Hadházy Ákossal. Sallai ugyancsak azt hangoztatta, hogy „az LMP lejáratása több politikai oldalnak is érdeke”, és ő is bírálta a balliberális sajtót, mondván, a hazugsággyártásból, a valótlanságok közléséből ők is kiveszik a részüket.

Bár az LMP mélyrepülése nyilvánvaló, hiszen a választás óta olyan emblematikus politikusai hagyták ott, mint Schiffer András, Róna Péter vagy éppen Hadházy Ákos, tény az is, hogy a leghevesebb támadásokat baloldalról szenvedi el. Ebben Gyurcsány Ferencék járnak élen, akik, úgy tűnik, egyelőre felhagytak azzal, hogy az MSZP-től szerezzenek újabb támogatókat, és inkább az LMP gyengüléséből próbálnak profitálni.

„A párt, amely soha nem fogja tudni lemosni magáról, hogy miattuk lett kétharmados többsége a Fidesznek 2018-ban. Csak Budapesten 5 olyan választókörzet volt, ahol sokkal kisebb különbséggel nyert a fideszes jelölt, mint ahány szavazatot elvitt az LMP teljesen esélytelen jelöltje” – írja a DK blogja, a Nyugatifény.hu. Gyurcsányék nemrég tagtoborzó kampányba is kezdtek, amelyben egyértelműen az LMP-re utalnak azzal, hogy az ellenzéki pártoknál „szinte mindenütt belső válságok, csillapíthatatlan, sokszor tettlegességig fajuló konfliktusok vannak”.

A DK nincs ezek között a pártok között: mi nyugodt erőként, egységesen és szilárdan tekintünk a jövőbe – hangoztatják Gyurcsány Ferencék.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ