Cropped landscape
Sport
Horvátország eksztázisban
2018-07-1216:13
labdarúgó-világbajnokság, Horvátország
Egész Horvátország eufóriában van. Déli szomszédaink már azt sem zárják ki, hogy vasárnap a franciák ellen sikerül megnyerniük a világbajnoki címet.
Horvátok százezrei ünnepelték az utcán az angolok felett aratott szenzációs győzelmet. Miután a dánokat és az oroszokat is tizenegyesekkel búcsúztatták Modricék, az elődöntőben is túlórára kényszerültek, de Mario Mandzukic gólja ezúttal megkímélte a még nagyobb izgalmaktól az otthoniakat.
 
Az eufóriában tomboló tömegben aligha akad olyan szurkoló, aki ne lenne biztos abban: vasárnap a franciák sem állítják meg Zlatko Dalic együttesét. A horvát nemzet érthetően transzban van, és ebből az állapotból vasárnapig aligha ébred fel. A Sportske Novosti napilap „Álom, álom, álom. Döntőben vagyunk!” főcímmel került utcára, megfogalmazva ezzel valamennyi horvát érzéseit. Mindeközben a brüsszeli NATO-csúcson Kolinda Grabar-Kitarovic, Horvátország elnökasszonya söpörte be a jókívánságokat a válogatott miatt. A hétvégén kiderül, lesz-e új világbajnoka a sportágnak. Horvátország a labdarúgó-történelem 13. csapata, amely döntőt játszhat, a franciák 1998 és 2006 után harmadszor lépnek pályára a Világkupáért. 
 
A döntő vasárnap magyar idő szerint 17 órakor kezdődik Moszkvában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ