Sport
Kerber-Williams döntő női egyesben
2018-07-1221:07
Grand Slam-torna, Tenisz
Angelique Kerber és Serena Williams játssza a női egyes szombati döntőjét Wimbledonban. Kerber először, Williams nyolcadszor nyerhet a füves pályás Grand Slam-tornán.
Angelique Kerber jutott elsőként a wimbledoni torna döntőjébe, miután két szettben 6:3, 6:3-ra legyőzte lett riválisát, Jelena Ostapenkót. A kétszeres Grand Slam-tornagyőztes német végig uralta a találkozót. Bár Ostapenko a szokásos agresszív játékát mutatta be, sokat hibázott, és négy adogatójátékát is elveszítette. A második szettben 5:1-ről még feljött a lett, de végül ez a játszma is 6:3-mal lett Kerberé.
 
A döntőbeli ellenfél a hétszeres bajnok Serena Williams lesz. A tavasszal szülési szabadságáról visszatérő Serena magabiztosan, alig több mint egy óra alatt győzte le a német Julia Görgest. Az amerikai remek játékkal 6:2-re hozta az első játszmát. A másodikban 5:3-nál lezárhatta volna a találkozót, itt azonban villant egyet a német. A végét így is könnyen hozta Williams, és készülhet a szombaton 15 órakor kezdődő döntőre.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ