Cover
Belföld
Lejárató akciót készít elő Jávor Benedek
2018-07-1218:40
Magyarország elleni lejárató akciót készít elő Jávor Benedek a váli-völgyi EU-s vízrendezési projekt miatt - írja a Magyar Idők. A párbeszéd európai parlamenti képviselője több ellenzéki sajtóorgánum információira támaszkodva kíván panaszt tenni az OLAF-nál. A térség országgyűlési képviselője szerint Jávor Benedek rosszul ítéli meg a helyzetet Brüsszelből.
Tessely Zoltán országgyűlési képviselő azt mondta: uniós forrásból vízrendezési tervet készítettek, hogy megóvják a környéken élő több mint tízezer ember házát, ipari és mezőgazdasági területeit. Tessely szerint érthetetlen, hogy Jávor Benedek miért támadja a hat települést érintő beruházást. A 2,4 milliárdos vízrendezési terv miatt a Párbeszéd európai parlamenti képviselője feljelentést fogalmaz az Európai Unió csalás elleni hivatalának. 
Nekünk semmilyen magyarázkodni való okunk nincsen, mi annak örülünk, hogy olyan kort élünk, amikor a vidéki emberek álmai is megvalósulhatnak, és vidéken is lehet fejlesztési forrásokhoz jutni azért, hogy itt könnyebb legyen az élet
- mondta Tessely Zoltán.

Jávor Benedek arra hivatkozik, hogy 2001-ben már 2 milliárdot költött a kormány a térség vízrendezésére, a belterületi és felszíni csapadékelvezetésre, így a mostani beruházás nem indokolt. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője azonban elmondta: a tervezett munkálatok árvízmentesítésről, vízszabályozásról és a külső védművek megerősítéséről szólnak. Siklós Gabriella hozzátette: a beruházásnak köszönhetően hét településen csökken az árvíz- és vízkár-veszély. 
A villámárvizek ellen védjük majd az ott élőket, illetve a vizek jó karbantartása is megtörténik majd. Olyan élőhelyeket alakítunk ki, olyan tározót létesítünk, olyan mederkotrást végzünk, amelyek mind az ott élők, mind pedig a szélesebben vett környezet számára hasznosak lesznek
- jelentette ki a szóvivő.

Siklós Gabriella hozzátette: jelenleg ötven Európai Unió által támogatott vízügyi projekt tervezése és kivitelezése zajlik országszerte. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ