Cover
Belföld
Napelemes rendszereket létesítenek kilenc mentőállomáson
2018-07-1214:24
Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben azt írták, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében, mintegy 244 millió forintból valósul meg a budapesti Róbert Károly körúti irodaházban, Kaposváron, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szekszárdon, Tatabányán és Békéscsabán. A tájékoztatás szerint az OMSZ a beruházással, a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához. 

Hozzátették, hogy a telepítendő rendszerek méretük és csatlakozási módjuk alapján háztartási méretű kis erőműveknek minősülnek, ezért felszerelésük nem minősül építési-engedélyköteles tevékenységnek. Az OMSZ július első hetében aláírta a szerződést a kivitelező céggel, a PS Sol - PC Ker Kft.-vel, a munkaterületek átadásával pedig valamennyi helyszínen megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ