Cropped landscape
Sport
High Tech verseny a Balatonon
2018-07-1521:36
High Tech Regatta, balaton
Hajó óriások küzdelme zajlott ma a Balatonon. A 2 napos Volvo High Tech versenyen 16 hajó indult útnak Alsóörsről Balatonfenyvesre. A magyar csapatok alig 4 óra alatt tették meg a távot. Az izgalmas futamot az egyedi pályakialakítás miatt az északi és a déli partról is bárki végigkövethette.   
Nehéz napot zártak szombaton a 2. Volvo High Tech Regatta résztvevői, hiszen a szél nem kedvezett a vitorlázóknak.
 
„Gyapjas Balázzsal, aki most a 470-es osztályban Európa-bajnoki 2. helyezett lett, azt gondolom, hogy mindent kihoztunk a tegnapi napból és így sikerült megnyernünk a versenyt” 
– mondta a vitorlázó Farkas Gábor.
 
A 2. Volvo High Tech Regatta ma Balatonfenyves partjánál folytatódott.
 
„Ezt a versenyt kifejezetten itt a Balatonon futó nagy teljesítményű hajóknak, a katamaránoknak, az olyan egytestű hajóknak, a liberáknak rendeztük, akik alapvetően a legtöbb túraversenynek az éllovasai” 
– nyilatkozta Rápolthy Edit, a Volvo High Tech Regatta sajtóreferense.
 
A hajóóriások versenyét a partról is nyomonkövethették az érdeklődők.

„Ezek valóban High Tech hajók. Valóban nagyon sok olyan technikai kütyü van rajta, ami esetleg más hajókon nem jelenik meg, nagy a sebesség, és ebből adódóan gyorsan kell csinálni mindent és ez izgalmassá teszi a parton a nézőknek is” 
– mondta Hoffmann Henrik, a Balatoni Turisztikai Szövetség elnöke.
 
A 2. Volvo High Tech Regattán 13 katamarán és 3 libera típusú egytestű hajó versenyzett a legjobb helyezésért. Az abszolút győztes az Opel fifty-fifty, amíg a 8 méteres Open osztályban a Tantál csapata lett. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ