Cropped landscape
Belföld
Századvég: Trump és Putyin találkozója történelmi jelentőségű volt
2018-07-1620:26
Donald Trump beiktatása óta nem került még sor a most, Helsinkiben tartott csúcstalálkozóhoz hasonló bilaterális egyeztetésre a két nagyhatalom, Oroszország és az USA között. A találkozó jellegéről, témáiról és eredményeiről Szabó Dávid, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
A kutatási igazgató szerint a formaságokon túl a találkozón tartalmi áttörés is történt, az egyeztetés így okkal nevezhető történelmi jelentőségűnek. 

Szabó Dávid szerint Vlagyimir Putyinnak döntő befolyása van az orosz külpolitika felett, ezzel szemben az amerikai elnök mozgástere némileg korlátozott, hiszen egy megosztott hatalmi struktúrában kell helytállnia. 

Szabó Dávid arról is beszélt, hogy a mostani találkozó nem tekinthető az orosz-amerikai kapcsolatok teljes újraindításának, viszont azokon a területeken, ahol a két fél együtt tud, avagy együtt kényszerül működni, ott elindul egyfajta párbeszéd, amely hozzásegítheti az államokat a kölcsönös bizalom helyreállításához.

A teljes adás:
ECHO TV - A Nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ