Cropped landscape
Krónika
Börtönbüntetést kapott a Vb döntőt megzavaró négy személy
2018-07-1709:07
Egyformán 15 napos börtönbüntetést kapott az a négy személy, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában.
A bíróság emellett azt is megtiltotta nekik, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek. Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról.

Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás. A Pussy Riot a Facebook-oldalán azt írta: az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat. Hétfőn aztán ugyanitt megerősítették, hogy milyen büntetést kaptak. A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ