Cropped landscape
Sport
Jövő héten rajtol az 50. Kékszalag
2018-07-1722:24
A vitorlázás szerelmesei jövő héten a Balatonra figyelnek, ugyanis július 26-án elrajtol a jubileumi Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Idén részvételi rekord született, ugyanis több mint 660 hajó indul a viadalon. 
Az 50. Kékszalag vitorlás versenyre készülnek a csapatok. Jövő héten csütörtökön rajtol Európa leghosszabb tókerülő viadala, amelyen a legtöbb figyelem a többtestű hajókra összpontosul. De nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mezőny kilencvenöt százalékát az egytestű vitorlások alkotják. Közülük is kiemelkedik a Magnum Sailing Team, amely öt éve alakult és azóta ugyanazzal a támogatói háttérrel mára már a sportág egyik legeredményesebb csapatává vált.
 
„Az elmúlt 5 év sikereinek titka ez a támogatói kör, ami itt, ezen a sajtótájékoztatón mellettem ült, illetve az a csapat, aki ezt megvalósította, a Magnum Sailing Team és nem utolsósorban az a csodálatos technika, amit ez a Nautic 370-es vitorlás, a Magnum vitorlás jelent, minden innovációjával együtt”
- nyilatkozta Kurucz Sándor, a Magnum Sailing Team csapatvezetője. 
A Magnum Sailing Team támogatói kör - Paskáné Dr. Hosszú Adrienn, Tóth Eszter Anna, Kurucz Sándor, Brodár Szilvia, Lakatos Antal
A közös munka eredménye, hogy tavaly már bajnoki címet is ünnepelhetett a Magnum Sailing Team, de az idei Kékszalagon is szeretnének kategóriájukban a legjobbak lenni a több mint 660 indulót felvonultató mezőnyben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ