Cropped landscape
Kultúra
Potápi Árpád: 2010-ben nem csak kormányváltás volt, hanem nemzetpolitikai fordulat is
2018-07-2020:49
29. alkalommal rendezik meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet Tusnádfürdőn, mely a nemzetpolitikai táborok számára egy kiemelkedő esemény. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár fejtette ki, hogy mi adja az idei Tusványos jelentőségét.
Potápi Árpád János kiemelte, hogy bár nem kerek az évforduló, de már Tusványos megléte is kuriózum, mert ez a legrégebb óta működő nemzetpolitikai tábor. Elmondása szerint ez egy remek lehetőség arra, hogy akik az előző nemzetpolitikai táborokban ott voltak, azok újra tudjanak találkozni.
Valamint azok a nemzetpolitikai intézkedések, amik az elmúlt években megszülettek, kiemelkedő jelentőségű törvények, jogszabályok, azoknak az alapötlete sokszor itt fogalmazódott meg. Ezért is jó ha kicsit van időnk beszélgetni
- fogalmazott.
Az államtitkár úgy vélte, 2010-ben nem csak kormányváltás volt, hanem egy nemzetpolitikai fordulat is, és a 2010-2014-es időszak lehetőséget teremtett arra, hogy egy keretrendszert hozzanak létre kettős állampolgársággal, alaptörvénnyel és a határon túliak szavazati jogával.
Nagy ütemben tudtunk lépni a szülőföldön való boldogulás felé, mely konkrét gazdasági támogatást jelent már. Ez egy léptékkel nagyobb nemzetpolitikai támogatási rendszert jelent
- tette hozzá.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ