Cropped landscape
Krónika
Hazamenne Bróker Marcsi
2018-07-2207:02
Kun-Mediátor Kft., Bróker Marcsi, D. Sándorné
Enyhébb kényszerintézkedést kért a Kun-Mediátor Kft. volt vezetője, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. A vád szerint a Bróker Marcsi néven elhíresült D. Sándorné több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek.
Csaknem másfél év után hazamenne előzetes letartóztatásából a felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője – írta a Vasárnapi Hírek. A Bróker Marcsiként emlegetett nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, amiért a cég tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit tévedésbe ejtve 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A Kun-Mediátor-botrány 2015. tavaszi kirobbanása után D. Sándorné külföldre szökött, a magyar hatóságok pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. D. Sándorné az Interpol körözési listájára is felkerült, végül a közép-amerikai Belize üdülőparadicsomból hozták haza 2016 decemberében.

Jelenleg zajlik a vádlottal szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos, kötelező felülvizsgálata a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlott védője enyhítést indítványozott – közölte a Szolnoki Törvényszék. Az enyhébb intézkedés lényegében szabadlábra helyezést vagy óvadék ellenében bűnügyi felügyeletet, azaz házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet, ám az nem tudható, pontosan melyik szerepel az indítványban.

A lap megkereste D. Sándorné védőjét, aki – mint ahogy eddig – ezúttal sem kívánt nyilatkozni. Pedig a büntetőügy tavaly őszi kezdetekor épp a vádlott sérelmezte, hogy az ő álláspontja nem jelenhetett meg a sajtóban; a karcagi nő úgy vélte, a nyomozó hatóságoknak nem az igazság kiderítése volt a céljuk, csak az, hogy minél hamarabb lezárják az ügyet. A vádlott akkor úgy fogalmazott, abban bízik, a bírósági eljárásban kiderül az ártatlansága, mert lehet, hogy hibázott, de bűnt nem akart elkövetni.

A tavaly novemberben kezdődött büntetőper nem halad túl gyorsan, így valószínű, hogy legkorábban csak a jövő év közepén hirdethetnek majd ítéletet. A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint az eljárás ezen szakaszáig 13 tárgyalást tartott a bíróság, amelyekre összesen 78 tanút idézett, ám közülük csak 56-an jelentek meg a bíróságon.

Az ügy tárgyalása ősszel három tárgyalási napon, további sértettek tanúkénti kihallgatásával folytatódik. Bróker Marcsi a per során nem kívánt nyilatkozni, azonban élt azzal a jogával, hogy észrevételeket tegyen, illetve kérdéseket intézzen a tanúkhoz.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ