Cropped landscape
Kultúra
A csíksomlyói Nyeregben fog valóságossá válni: a Nemzeti Színház a nemzet színháza
2018-07-2907:30
A Nemzeti Színházban tavaly márciusban nagy sikerrel bemutatott, Vidnyánszky Attila által rendezett Csíksomlyói passiót augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben is megnézheti a közönség - olvasható a Nemzeti Színház honlapján.
A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesítő totális színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene.

A Vidnyánszky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált előadás az összmagyarság újra megszentelt kultuszhelyén, a csíksomlyói Nyeregben lesz látható több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével.
A Nemzeti Színházban az elmúlt öt évben végzett munkánk eredményeként a csíksomlyói Nyeregben fog valóságossá válni, a maga teljességében megnyilvánulni az általunk képviselt gondolat, miszerint: a Nemzeti Színház a nemzet színháza
- írta az augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben bemutatandó, ingyenesen megtekinthető előadáshoz kapcsolódó tájékoztatóban Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója.

A darabnak tavaly március 10-én volt a bemutatója a Nemzeti Színházban.

Forrás: Origo

Csíksomlyói Passió a Nemzeti Színházban (werkfilm):
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ