Cover
Belföld
Dúró Dóra: Az Európai Unión kívül is van élet
2018-08-0220:48
A Mi Hazánk Mozgalomhoz igazolhat a Jobbik házi tévéjének csapata - ez derült ki Dúró Dóra napi aktuálisnak adott nyilatkozatából. A politikus elismerte, beszélgetéseket folytattak a Jobbikkal a kézi vezérlés miatt szakító Kisberk Szabolccsal, azonban azt cáfolta, hogy ez konkrét tárgyalások keretein belül történt volna. A politikus az ECHO TV Napi aktuális műsorában beszélt még többek között a halálbüntetés visszaállításáról, valamint elmondta: népszavazásra bocsájtanák Magyarország Európai Uniós tagságának kérdését.
A politikus a műsorban úgy fogalmazott: a Mi Hazánk Mozgalom elsősorban az emberek hétköznapi problémáival, illetve Magyarország nemzetstratégiai kérdéseivel szeretne foglalkozni.

A halálbüntetés bevezetésével kapcsolatban azt mondta: vannak olyan esetek, amelyekben indokolt lehet a halálbüntetés kérdése.
Hozzátette: ő maga inkább ellenzi, mint támogatja a javaslatot, azonban fontosnak tartja hogy elinduljon egy társadalmi vita a kérdéssel kapcsolatban.
Vannak olyan nemzetközi egyezmények, amelyeket módosítani kellene ahhoz, hogy ezt be tudjuk vezetni, ugyanakkor úgy gondolom, hogy sem az Európai Unió, sem a nemzetközi egyezmények nem írhatják felül a magyar emberek akaratát
- reagált arra a felvetésre, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, ahhoz hogy a halálbüntetés jogerőre emelkedhessen.

Dúró Dóra sürgette egy népszavazás kiírását Magyarország EU tagságának kapcsán. Úgy fogalmazott: az Európai Unió saját felmérése is mutatja, hogy Magyarországon vannak a legtöbben, akik nem bíznak az Unió intézményeiben, ezért fontos, hogy a pártok foglalkozzanak ezzel a kérdéssel.
Hozzátette: egy esetleges kilépés nem jelentene teljes elszigeteltséget, hiszen az Európai Unión kívül is van élet.

A Mi Hazánk Mozgalom értelmiségi kapcsolataival kapcsolatban úgy fogalmazott:
Az értelmiségi holdudvarból is sokan vannak, akik jelezték, hogy sokkal inkább tartanak velünk, és a Jobbik eredeti szellemiségét tovább vivő mozgalomhoz szeretnének csatlakozni.
A politikus cáfolta, hogy tárgyalásokat folytattak volna az N1 TV-től leköszönő Kisberk Szabolccsal, azonban elismerte, hogy támogatja abban, hogy folytassa közéleti munkásságát.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ