Cropped landscape
Kultúra
Lellén tíznapos lesz a borhét
2018-08-0314:29
Az utolsó nyári hónap elején sem éheznek szomjaznak a Balatonnál tartózkodók vagy az oda látogatók, mivel a kifogyhatatlan ötletű gasztroguruk tarisznyája még koránt sem ürült ki.
A fűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesület szombati programjához a Veszprémi Cigányzenekar pontban 12 órakor kezdődő koncertje adja meg az alaphangot, átadják a Fűzfő legszebb konyhakertje-, majd főattrakcióként az Aranygombóc-díjat.
 
Délután a környékbeli dalkörök szórakoztatják a vendégeket, kora este a Sram Lings együttes lép pódiumra.
 
Ábrahámhegyen már augusztus 1-jén megkezdődtek a bornapok, és el is dőlt kiknek a pincéjéban tárolják a legízletesebb óborokat. Így aki a hét végén ellátogat a hangulatos észak-balatoni településre, a legjobb nedűk között válogathat.
 
A 7. Paloznaki Jazz Pikniknek húsz, rangos zenei programja lesz. Mivel a falu kissé távol esik a Balatontól, a klubhangulatú rendezvény vendégeit a szombat esti nagykoncert előtt különbusz viszi el a tóhoz egy frissítő csobbanásra.
 
Idén is tíznapos lesz a Balatonlellei borhét, amelyet a nyár egyik legnépszerűbb gasztroturisztikai rendezvényeként jegyeznek vendégváró körökben.
 
Már a délután kezdődő zenés programokra megtelik az üdülőhely központja, ahol még a késő esti záróra után is szívesen fröccsöznek a vendégek.
 
Szombaton tudjuk meg, kik készítik a környék legjobb borait, a jövő vasárnap pedig az is kiderül, ki lesz az a borkirálynő, aki nemcsak szépségével, hanem borászati műveltségével is elbűvöli majd a bírálóbizottságot.
 
A lellei bornapok is azok közé a „hangos rendezvények” közé tartozik, amelyek – hasonlóan a Balaton Soundhoz – megosztják a nyaralókat. Vannak, akik kényesen ügyelnek arra, hogy ne a bornapok idejére essék a lellei nyaralásuk, mások éppen arra időzítik a szabadságukat.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ