Cropped landscape
Sport
Magyar arany a Győztesek Versenyének nyitónapján - az Echo Tv felvétele döntött
2018-08-0317:57
Magyar aranyéremmel kezdődött Moszkvában a 9. alkalommal megrendezett Győztesek Versenye. Az onkológiai kezelésen sikeresen átesett 7-16 éves fiatalok a nyitónapon két sportágban mérkőztek meg egymással, amelyek közül az asztalitenisz több dobogós helyet is hozott.
Moszkvában a CSZKA hatalmas sportkomplexumában 9. alkalommal gyűltek össze a résztvevők a Győztesek Versenyére.

A látványos megnyitóünnepség után, ahol felvonult mind a 14 ország, a futással és az asztalitenisszel megkezdődtek a hivatalos versenyszámok. Utóbbiban pedig rögtön magyar aranyérmet ünnepelhettünk, drámai körülmények között. A 10-11 évesek korosztályában Kiss Máté magabiztos játékkal jutott a döntőbe, ahol egy indiai ellenféllel csatázott. A 11 pontig tartó meccsen az indiai 10:9-es vezetésnél már másodszor fogta meg kézzel Máté adogatását, majd megnyerte a megismételt labdamenetet. A kétségbeesetten zokogó magyar fiú végül a zsűrielnök döntése alapján újrajátszhatta a pontot. 

Egyenlített, sőt, 12:11-nél egy hálóról lecsorgó labdával meg is nyerte a meccset. Ekkor jött az igazi dráma: a meccsbíró fordítva ítélt. Szerencsére kéznél volt az Echo Tv felvétele, így a viadal történeteben először visszanézték a labdamenetet, és módosították a döntést.

Kiss Máté tehát aranyérmes lett, csakúgy, mint Szokolics Sára, a magyar csapat pedig két bronzzal is gazdagodott. A Győztesek Versenye a továbbiakban a lövészettel és az úszással folytatódik. 

Az eredményekről természetesen folyamatosan beszámolunk majd az Echo Tv-n.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ