Cropped landscape
Gazdaság
Regős Gábor: Fontos feladat volt az emberek aktivizálása
2018-08-0321:56
A munkanélküliségi ráta javult 2010-hez képest, azonban, ha megnézzük, valójában a foglalkoztatottsági ráta az, ami igazán pozitív irányba mozdult el a korábbi évek adataival összevetve. A munkahelyteremtés a kormány egyik fontos programja volt, de a sikerhez más ösztönzők is kellettek. A munkahelyvédelmi akcióterv és a segélyek visszafogása eredményesnek bizonyult Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője szerint, aki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában értékelte a magyar munkaerőpiac állapotát, rávilágítva arra, hogy az ország uniós szinten is jól teljesít.
A gazdasági elemző szerint a pozitív változások ellenére a keleti régióban 8 százalék felett van a munkanélküliség, míg az országos átlag négy százalék alatt van. Előbbiben azonban pozitív változás várható az új BMW-gyár létesülését követően. 

Regős Gábor kijelentette, a magyar gazdaság erősítésében-fehérítésében a foglalkoztatottság javítását célzó lépések mellett több innovatív ötlet is szerepet játszott.
Európában nincs egységes módszer arra, hogy hogyan szolgáltassanak adatot a helyi  (adó)hatóságoknak, az augusztus elsejétől Magyarországon bevezetett online számlázás egyedülálló Európában – mondta az elemző. 

A teljes beszélgetés:
 ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ