Cropped landscape
Sport
Feladni kényszerült Mányoki Attila - Percről percre
2018-08-0415:25
Mányoki Attila
Mányoki Attila feladni kényszerült az Észak-Írország és Skócia közötti szoros átúszását. A magyar sportemberről legutóbb csupa pozitív hír érkezett helyszíni kollégánktól, ám ez sajnos változott. 
Attila 9 oroszlánmedúzával találkozott, melyek csípésétől nem tudta üríteni a bevitt ételt és italt, emiatt szörnyű gyomorgörccsel küzdött pár kilométerrel a cél előtt. 
 
Az úszó állapota súlyos, de Szentes Richard helyszínen tartózkodó riporterünk információja alapján Mányoki nincs életveszélyben. 


15:55 - Jelenleg a kórház felé tartanak motorcsónakkal, Attila állapotát stabilizálták. A helyszínen tartózkodók szerint minden rendben lesz az úszóval, a testét mihamarabb fel kell melegíteni.

16:10 - Megjött a partiőrség és a mentő is. Attila erős gyomorfájdalommal küzd, beszélni nem igazán tud. Sok tengervizet nyelt, ez okozza főleg a fájdalmat. Jó hír viszont, hogy kezd felmelegedni.

16:30 - Attila már a mentőben van. Közel 40 percnyi visszaút a partra, valamint melegítés után a testhőmérséklete 28,6 Celsius-fok.

16:45 -  Mányoki megérkezett az észak-írországi Ulster kórházba.

17:00 - A helyszínről Szentes Richard tudósít az eddigi történésekről. 

17:35 - Az orvosok megállapították, hogy nagyon sok tengervizet nyelt, amit ki kell szedni a szervezetéből. Az intenzív osztályon figyelik meg.

17:53 - Mányoki Attila lehetett volna minden bizonnyal a leggyorsabb, aki teljesíti az Ocean's Seven sorozatot, hiszen remek idővel állt egészen a verseny kétharmadáig. Az viszont biztos, hogy senki nem jutott ilyen közel a célhoz azok közül, akik nem tudták végül teljesíteni a kihívást. A világ hét legveszélyesebb tengerszorosát eddig csupán tizenegy ember tudta átúszni, közéjük csatlakozhatott volna Attila is.

18:10 - Attilának Augusztus 2-8-ig volt lehetősége átúszni a szorost és az utolsó pillanatban péntek este tudta meg, hogy szombaton hajnali 1:45-kor már hajón kell lennie. Így esélye sem volt aludni, illetve kipihenni magát ami nyilván nem ideális egy ekkora feladat előtt. A természet azonban ilyen, ez volt az az időpont amikor a legjobb esélye volt megpróbálni, ennek fényében igen nagy dolog, hogy amikor MÁR A MENTŐBEN VOLT, még AKKOR IS VILÁGREKORD IDŐN BELÜL VOLT. Ha nincs a gyomorprobléma, most valószínűleg egy megdönthetetlen csúcs lenne Mányoki Attila neve mellett.

18:40 - Attila továbbra is a kórházban van. A gyomor fájdalmai miatt mindig úszott egy kicsit majd megállt, hogy kímélje a gyomrát, de mivel sokszor nem mozgott ezért rohamosan kezdett kihűlni. Végül másfél mérföldre a céltól a legénység közel hívta a hajóhoz és látta, hogy már nagyon rossz az állapota. Nem volt más választás, mint feladni, mert a folytatás esetén akár katasztrófa is lehetett volna az egész.

19:30 - Attila a gyomorproblémáival együtt is még csaknem két órát úszott. A legénység akiknek az a foglalkozásuk, hogy ilyen kísérleteket kísérnek azt mondták, hogy sosem láttak még erősebb akaratú embert.

19:37 - Szentes Richard hamarosan friss információkkal jelentkezik a helyszínről, annyi biztos: Attila az intenzív osztályon van, fájdalmai nincsenek.

19:55 - Szentes Richard a kórházból tudósít.
Megnéztünk közelről egy olyan medúzát, amik közül legalább kilenccel ütközött Attila. Ezek kisebb darabok, a tengerben sokkal nagyobbak is voltak.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ