Cropped landscape
Belföld
Hajnal Gabriella: Nem lesz tanárhiány
2018-08-0920:33
Esélyegyenlőséget teremtő korszerű oktatás – ez a célja Hajnal Gabriellának, a Klebelsberg Központ új elnökének, aki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: az oktatásban minden a gyerekekről kell, hogy szóljon.

Digitális korszakváltás készülődik az iskolákban

Az esélyegyenlőség és a korszerű oktatás jegyében mintegy százezer informatikai eszközt kapnak az iskolák – mondta a Klebelsberg Központ új elnöke. Kifejtette: ahhoz, hogy a korszerű, digitális oktatást meg lehessen valósítani alapvető feladat új informatikai eszközök beszerzése, melynek keretében az elmúlt időszakban 45 ezer laptopot, 24 ezer tabletet osztottak ki, és közbeszerzés alatt van 5 ezer projektor és 3 ezer interaktív panel is. Gabriella kiemelte:
legfontosabb feladatunk, hogy egy olyan tudást adjunk a fiataloknak és a gyerekeknek, amivel a későbbiek folyamán boldogulnak.
Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke a hivatalba lépése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. / MTI Fotó: Bruzák Noémi
Velkovics Vilmos kérdésére válaszolva Hajnal Gabriella beszélt a pedagógushiányról is, hiszen felmérések szerint közel 2 ezer tanárra lenne szükség országszerte. Szerinte 2025-ig egy teljes generáció elvégezheti a tanárképző egyetemeket. Hozzátette:
egy jó stratégiával ebből nem lehet probléma.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ