Cropped landscape
Vélemény
Máté T. Gyula: Szebb jövőt! Éljen Gyurcsány!
2018-08-0907:14
A XV. kerületi időközi polgármester-választásról egyeztetett a Jobbik és a Demokratikus Koalíció. A jelek szerint Gyurcsány sem akar kimaradni a nagy „21. századi” összeborulásból. Reális a Jobbik-LMP-Momentum nász, amelyhez Feri tartja a gyertyát? Hát szép „gyerek” fog születni, az biztos…

Gyurcsány Ferenc a tükör előtt egy gárdista mellényt próbálgatott. Tetszett magának benne, a nyár folyamán felszedett egy keveset, a fekete szín meg slankított. Aztán egy gyors karlendítés után mégis levette, a DK-s nagymamák még nincsenek erre felkészülve. Meg aztán a Jobbik is már decens öltönyre és laza világfi dresszre váltott. Vona sem nemzetvezető már, hanem demokráciát boncolgató videóblog-guru.
 
Tulajdonképp „szobatiszták”.
 
Erősek? A választásokon kaptak 19 százalékot, de már jócskán elkezdtek szétesni. Szinte pont ugyanúgy, mint 2010-ben a szintén „egy híján húsz” finissel záró szocialisták. Gyurcsány akkor az MSZP-nek „segített”, most jöhetne a Jobbik.
 
Jó, ők jobboldaliak, Ferencünk meg papíron liberális és balos – de hát ezek avítt kategóriák. Ezeken túl kell lépni, ha nem akarunk beleragadni a 20. század mocsarába! (Azért valljuk meg, jól fizető kis posvány volt, az első árulás, az első millió, az első milliárd…)
 
Legyünk modernek, 21. századiak! Ezt mondja a Jobbik, az LMP és a Momentum is! És ez már az ő, Gyurcsány Ferenc szavajárása is!
 
A minap is milyen szép posztot írt a Szigetről, mint a politikai sokszínűség, a megértés és szeretet szimbólumáról. Ki nem érzékenyülne el e szavakon?! A „szemkilövető” Gyurcsány megvilágosodott, a jövőért mindenkivel együtt libeg és sasszézik a gonosz Orbán ellen.
 
Köpönyegforgatás lenne?
 
Hát ez azért nem lenne túl elvszerű kritika egy Jobbik-vezetőtől!
 
Fájna szerény személye az LMP-nek? Egyeseknek biztos, de azokat majd csak felfüggeszti az etikai bizottság, mert összevesznek a sárga rózsa színén. Könnyen manipulálható kis társaság.
 
Momentum? Vesz nekik egy karton ízesített vodkát, egy láda alkoholmentes sört, esetleg kisorsol köztük féltucat amszterdami tanulmányutat. Ezzel már ő ellenőrzi a tagság majd kétharmadát…
 
Persze biztos előjönnek azzal, hogy Gyurcsány a múlt, ők meg a jövő. Kis lelkesek! Hát akkor nézzük csak a számokat, melyik is itt a fiatal párt?
 
Jobbik: alakult 2003-ban.
 
LMP: alakult 2009-ben.
 
DK: alakult 2011-ben.
 
Ok, a Momentum meg 2015-ben, de még így is az ő pártja a második legfiatalabb! Meg a második leginkább „21. századi”!
 
Egyszóval Gyurcsány nélkül nincs demokratikus jövő, ellenzéki feltámadás!
 
Nem kell, hogy már most bevegyék a buliba, ő egyelőre megelégszik a kibiceléssel. A lényeg, hogy betegye a lábát a „pragmatikus jövőbe”! Aztán, mire ezek magukhoz térnek, már úgy is az ő kottájából játszanak.
 
Gyurcsány Ferenc elégedett volt. Kőbányán még „tesztüzemben” támogatja a momentumos önkormányzati képviselő-jelöltet. De jön mellette a fontos, XV. kerületi időközi választás. Ott már az ő embere a polgármester-jelölt. Természetesen független, hiszen a Márki-Zay blöff óta ez a trend. Mögé az összes „modern párt” odasorolhat.
 
Aztán majd, ha minden jól megy, újraszabják azt a „legújabb kori” mellényt is, legyen neki kellően gyurcsányos fazonja.
 
Olyan 21. századi, előremutató…

Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu
Az ECHO TV Híradójának összeállítása a formálódó DK-Jobbik együttműködésről:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ