Cropped landscape
Belföld
Mészáros László István a biztosíték arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön
2018-08-0910:56
Négy településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap. Felcsút, Balmazújváros, Pásztó és Sorkikápolna választott új polgármestert.
Mészáros Lőrinc bízik abban, hogy visszavonulását követően nyugodtabb időszak következik a község életében, hiszen az ellenzéki sajtó Orbán Viktor miniszterelnökhöz kötődő barátsága miatt állandó nyomás alatt tartotta az önkormányzat működését, a képviselő-testületi üléseket, jelentősen megnehezítve ezzel a munkavégzést. Ahogyan fogalmazott, abban bízik, lemondásával és közszereplői státusának megszűnésével az ilyen típusú érdeklődés is alábbhagy a községben.  Mészáros Lőrinc azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé. Az alpolgármester egyébként csak névrokona Mészáros Lőrincnek. 
Mészáros László István jelenlegi felcsúti alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje
Mészáros László István júliusban az ECHO TV-nek úgy nyilatkozott, folytatni szeretné az elmúlt évek sikeres munkáját.
A hátrelevő időszakban is főként arra fordítom az energiám, hogy az előző polgármesterrel, testülettel megkezdett közös munkát folytassam és Felcsútért az itt élőkért a lehető legtöbbet megtegyem
– mondta stábunknak Mészáros László István.
 
A Kutyapárt be akarta csapni a választókat
 
Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt által támogatott független jelölt, úgy döntött, a névazonosságot kihasználva elindul a Fidesz jelöltje, a másik Mészáros László ellen az időközi polgármester-választáson. A viccpárt aktivistái úgy gyűjtöttek kopogtatócédulát jelöltjüknek, hogy először főként idős embereket kerestek föl, akiknek csak annyit mondtak, hogy Mészáros László kampányát segítik, de azt elhallgatták, hogy támogatottjuk nem azonos a faluban mindenki által ismert és elismert fideszes polgármester-jelölttel. 
Mészáros László János, a viccpárt által támogatott jelölt
További három időközi választás

Felcsúton kívül további három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban és Sorkikápolnán polgármestert, Pásztón településvezetőt és képviselőket is választanak. 
 
Három jelölt indul a polgármesteri tisztségért a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Pásztón – tájékoztatott a város jegyzője. Gajdics Gábor elmondta: újra elindul a posztért Dömsödi Gábor (független) eddigi polgármester, mellette Farkas Attila (Fidesz–KDNP) volt alpolgármesterre és Plecskó Péter (független) volt képviselőre lehet szavazni. 
Farkas Attila, a Fidesz–KDNP pásztói polgármester-jelöltje
A nyolc önkormányzati képviselői helyre 39-en pályáznak, a volt képviselők közül öten indulnak újra. A jelöltek többsége független, nyolc jelöltet – köztük egy eddig független képviselőt – állít a Fidesz–KDNP, kettőt a Jobbik, kettőt a Magyar Munkáspárt, egy jelöltje lesz a Nők Civilben Egyesületnek. 
 
A csaknem tízezer lakosú nógrádi városban a szavazásra jogosultak száma megközelíti a 7700-at. Pásztó képviselő-testülete április 26-án hét igen szavazattal – egy képviselő távollétében – a polgármester tartózkodása mellett döntött az önfeloszlatásról, mert a képviselők nem akartak a továbbiakban együtt dolgozni Dömsödi Gáborral. 
Dömsödi Gábort 2014-ben függetlenként választották Pásztó vezetőjévé, de a 2018-as országgyűlési választáson az LMP jelöltjeként indult az 1. számú egyéni választókerületben.
Pásztóval ellentétben a balmazújvárosi időközi polgármester-választáson független jelöltet támogatnak mind a kormánypártok, mind az ellenzék. A hajdú-bihari városban most vasárnap a választásra jogosult 14 137 állampolgár négy jelöltre voksolhat.

A Fidesz Nagy Tamást támogatja, aki az önkormányzati kábeltévés cég egyik középvezetője. Az ellenzéki jelölt Hegedüs Péter, aki katonából lett vállalkozó, és egy helyi egyesület jelöltje. A szintén függetlenként induló Csige Sándor hentesként dolgozik. Dobány László a Magyar Munkáspárt színeiben indul. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a települést 2014 óta vezető független Veres Margitot hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év börtönre ítélték.

A Vas megyei Sorkikápolnán az időközi választást Nárai László (független) polgármester halála miatt írták ki. A tisztségért két független jelölt indul: Fodor Béla József és Tóthné Plózer Judit. A 250 lakosú faluban 205 választásra jogosult adhatja le vasárnap a voksát.

ECHO TV – A nemzet hangja – Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ