Cropped landscape
Sport
Négy érem a mai napon
2018-08-0921:24
Egy arany, két ezüst és egy bronz - ez a mai vizes mérleg a glasgow-i multisport Európa-bajnokságon.
Sorozatban harmadszor lett Európa-bajnok Verrasztó Dávid 400 méteres vegyesúszásban, miután rendkívül szoros versenyben, 4:10.65-ös idővel, mindössze 35 századdal maga mögé utasította a brit Max Litchfieldet Glasgow-ban. 

A nőknél a 400 méteres gyorsúszás fináléjában Késely Ajna szinte végig vezetett, de 22 századmásodperccel lemaradt az aranyéremről, eddigi ezüst- és bronzérme mellé begyűjtött tehát egy újabb ezüstöt, ráadásul 4:03.57-es ideje új egyéni csúcs. 

Burián Katalin remekül hajrázott a 200 méteres hátúszás döntőjében, és csak 3 tizedmásodperccel maradt le az ezüstről - 2:07.43-as egyéni csúcsa a dobogó harmadik helyéhez volt elég. 

200 méter pillangón az előzetes várakozások ellenére sem Milák Kristóf, sem Cseh László nem állhatott dobogóra, előbbi a 4., míg utóbbi a 8. helyen zárt. 

Ami a 4x100-as vegyesváltókat illeti, a férfiak az ötödik helyen zártak, míg a nők nyolcadikok lettek a döntőben. 

A nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf két napon belül kis híján második felnőtt Európa-bajnoki aranyát is megnyerte. A magyar versenyző végig az élmezőnyben úszott, de a holland Ferry Weertman remek benyúlással elhappolta előle az aranyat.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ