Cropped landscape
Sport
Magyarabb Debrecen
2018-08-1015:28
"Magyarabb" csapattal küzd az első hatba kerülésért a DVSC a női kézilabda NB I új idényében. A debreceni csapat válogatott szintű játékosokkal és fiatal tehetségekkel kezdte meg a felkészülést.
DVSC Schaeffler néven indul el a 2018-19-es szezonban a debreceni klub. Az új főszponzor mellett a mezeket is bemutatták a Hódos Imre Sportcsarnok sajtótermében tartott tájékoztatón. A Loki alaposan átalakult kerettel vág neki az új idénynek. A legnagyobb erősítést várhatóan a válogatott jobbátlövő Kovács Anna jelentheti.

Mindig is nagyon szimpatikus klub volt, én nagyon szerettem idejönni játszani még ellenfélként is. Maga az atmoszféra, meg az a hangulat, ami itt van, az egyedi itt Magyarországon.
- nyilatkozta Kovács Anna, a DVSC Schaeffler játékosa.

A nemzetközi rutinnal is rendelkező játékosok mellett a fiatalokra is számít a klubvezetés. A 23 fős bő keretben 12 húsz év alatti játékos van. Az igazolásoknál cél volt az is, hogy a külföldiek helyett inkább hazai kézilabdázók csatlakozzanak a DVSC-hez.

Szerettünk volna egy picit magyarabbak is lenni. Négy külföldi játékossal megyünk tovább. Valószínűleg ezt a határt azért nehéz lesz lejjebb szorítani, de a cél mindenképpen az, hogy sokkal sikeresebb évet zárjunk, mint a tavalyi volt, nyilván ez nem lesz nehéz.
- mondta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda ügyvezetője.

Az előző szezonban ugyanis a csalódást jelentő 9. helyen végzett a DVSC. Idén, ezúttal már a norvég Pal Oldrup Jensen irányításával újra az első hatba kerülés lesz a csapat célja. Emellett az újonnan induló Ligakupában is szeretne eredményes lenni a Loki, ott főleg a fiatalok kapnak majd játéklehetőséget.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ