Cropped landscape
Sport
Vranjes: Egy csapat nyer bajnokságokat, és nem a sztárok…
2018-08-1017:44
Telekom Veszprém, Ljubomir Vranjes
Ljubomir Vranjes a második idényét kezdi meg a Telekom Veszprém kispadján. Az új szezon kezdetén az Építők magazinban az Echo Tv riportere, Szabó János kérdezte a terveiről, elképzeléseiről, a Bajnokok Ligájáról és arról, hogy milyen eredménnyel lenne elégedett az új idény végén. 
Azt akarom, hogy legyen igazi csapatom…   Én egy edző vagyok, és amikor edzek valakit, akkor mondhatok sok mindent, taktikai dolgokat, bármit. De ha nincs csapatod, akkor ez nehéz.

Egy csapat együtt játszik, és mi nem így játszottunk az előző szezonban. Mindenki egy kicsit magáért játszott legutóbb. A csapatszellem, amelyhez én hozzá vagyok szokva, és amelyet szeretnék itt is, hogy szívvel és akarattal játsszunk, hogy legyen meg a bátorság bizonyos esetekben, úgy vélem, ez nem volt meg. És ez alap számomra edzőként. Azt akarom, hogy a csapat tényleg csapat legyen. A célom az, hogy új csapatot építsek, amelyben ott a szív az öltözőben, és ezt meg is tudja mutatni a pályán, amikor kifut a közönség elé. És együtt játsszon, nem pedig egyénieskedve. Ilyen nagy sztárokkal néha nehéz ezt elérni. De a felkészülés első hete után nagyon őszinte voltam a játékosaimmal, és úgy vélem, most mindenki egyet akar.
A vérfrissítésről 

 Az új játékosok leigazolása szükségszerű volt a Veszprém számára. Mint edző, erősen szorgalmaztam ezt. Szükség van egy kis vérfrissítésre. Néhány……. néhány helyen elégedettek lennének, de én nem vagyok az edzőként. Én mindig nyerni, nyerni és nyerni akarok. A magyar bajnokságot és kupát is, nemcsak a Bajnokok Ligáját. Mivel a Bajnokok Ligájában rengeteg kiváló csapat van, amely megnyerheti az egész sorozatot. Igen, mi is mindent akarunk. A vérfrissítés új csapatot hoz, és ahogy említettem, ez szükségszerű volt számunkra.

Mind az öt játékos jó. Ez az, amit edzőként akartam. Úgy vélem, így több lehetőségem van. Az előző szezonban irányítóban csak Lékai állt rendelkezésemre. És amikor a végén megsérült a bajnokság végén, nem maradt igazi opcióm, mondjuk így is csak egy góllal kaptunk ki összesítésben. Most van egy Mahém, aki jól ismer engem. Annak idején én vittem Flensburgba, tudja, hogy játszik a csapatom. Nenadics most már a kezdetektől itt van, ugye ő a szezon közepén jött, és egyfajta dzsókerként lehet használni. Lékai, Ilics és Dzsamáli is volt sérült, így nagyobb terhet kellett rá rakni. .. Három irányítóm van, és ez nagyon, mert több poszton is tudnak játszani. Borut, Ilics, Dzsamali, Ligetvári, Accambray is visszatért, szóval balátlövőben rengeteg opcióm van. Sajnos jobbátlövőben csak Nagy László és Tönnesen, de ha kell játszunk három jobbkezessel középen, megpróbálom megtalálni az egyensúlyt. De az erőnk az minden évben megvan.
 „Össze kell állnunk”
 
Meg kell mutatnunk, hogy akarunk együtt játszani. Hogy segítsenek a játékosok a mellettük állóknak, ne csak azt mutassa meg egy-egy játékos, hogy ő jó, hanem hogy a csapat jó. Ez nem egyszerű egy sztárokkal telitűzdelt társaságnál. A célom az, hogy igazi csapatot építsek. Úgy vélem, hogy ezt még nem fejeztük be.  A felkészülési meccseken azt akarom látni, hogy ebbe a jó irányba tartunk. A csapatépítés persze egy kis időbe kerül. De az előző szezonban már elkezdtük, és ezt most folytatjuk. 
 
Mert egy csapat nyer bajnokságokat, és nem a sztárok…
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ